TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Barbaros Ortaokulu

Okul Sağlığı

Okul sağlığı çalışmları tamamlanmış ve raporlaştırılmıştır.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BARBAROS ORTAOKULU

SAĞLIK ,TEMİZLİK ve BESLENME KULÜBÜ YIL SONU RAPORU

2022-2023 Eğitim öğretim yılında, Sağlık, Beslenme ve Temizlik Kulübü olarak, Sağlık ve Temizlik Kulübü Yıllık Çalışma Programına uygun çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalar aşağıda listelenmiştir.

EYLÜL: Kulüp Genel Kurulu toplandı. Kulübün amaçları ve çalışma şekli tanıtıldı.

EKİM: Kulübün yönetim ve denetim kurulları oluşturuldu. Eğitici Kulüp iç yönetmelik taslağı ve yıllık çalışma taslağı Genel Kurula sunulup incelendi. Yapılacak Toplum hizmeti çalışmaları belirlendi

KASIM: Çevre güzelleştirme ve sınıf temizliği ile ilgili “En Temiz Sınıf”  kampanyası çalışmaları yapıldı.

ARALIK: Sağlıklı beslenmenin önemini kavrayabilme çalışmaları yapıldı. Alt sınıflardaki öğrencilere temizlik ve sağlık konusunda bilgiler verilmesi konulu toplum hizmeti çalışmaları yapıldı.

OCAK:1. Dönem faaliyetleri değerlendirildi. Sağlık ve temizlik konulu resim çalışması yapıldı.

ŞUBAT:.Beslenmenin önemini belirtildi. Ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencileri bilinçlendirildi.

MART: Açıkta satılan yiyeceklerin zararları anlatıldı. Okul ve çevresinin temizlenmesi için çalışmalar yapıldı.

“Düzenli, dengeli beslenme alışkanlığı nasıl kazandırılır?” çalışması yapıldı.

NİSAN: Okulumuz öğrencilerine yönelik ilkyardım hakkında bilgi verildi.

“Zararlı alışkanlıklar ve olumsuz etkilerine karşı bilinç oluşturma” konulu afiş ve döviz hazırlandı.

MAYIS: Atık Kâğıt toplama kampanyası düzenlendi.

HAZİRAN: Sosyal Kulüp Faaliyet Raporu oluşturulup genel kurulda okundu.

Tüm yılın değerlendirmesi yapılarak Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü Yıl Sonu Faaliyet Raporu hazırlandı.

Fatma ZEYBEK                                                                                                       Mesut COŞKUN

Kulüp danışman öğrt                                                                                             Okul Müdürü

Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 08.06.2023 15:06 - Görüntülenme: 105