TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Barbaros Ortaokulu

"Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!"

Bilindiği üzere 19 Ocak 2024 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonuna gitmiş olan ilk Türk astronotumuz Alper GEZERAVCI, uzayda 13 bilimsel deney gerçekleştirmiştir.

Bu itibarla ülkemizin uzay faaliyetlerini planlamak, koordine etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde yönlendirmek, uzay araştırmaları ve teknolojilerini geliştirmek, ulusal uzay programlarını yürütmek ve uzaydaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz arasında çeşitli yarışmaların düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bu doğrultuda ortaokul öğrencileri arasında "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!" konulu kompozisyon yazma yarışması düzenlenecektir.

Haydi yeteneğini kağıda dök! Unutma son gün 20 Mart 2024

22-02-2024